Επικοινωνήστε μαζί μας

<<Φύσις νουσών ίητρος>> = Η θεραπεία κάθε νόσου, είναι η ίδια η φύση! <<Ιπποκράτης (5ος αι. π.Χ.)

ΦΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η φυτοθεραπεία  εκμεταλλεύεται τις ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών.

Γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια από την εποχή του Ιπποκράτη, πρόδρομος της κλασσικής Ιατρικής είναι και σήμερα ευρέως γνωστή για τη θεραπεία πολλών παθήσεων.

Επί πολλούς αιώνες, τα φυτά αποτελούσαν την πρωταρχικής και πιο βασική πηγή θεραπευτικής ιατρικής φροντίδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Η γνώση των φαρμακευτικών φυτών μεταδιδόταν, εμπλουτιζόταν και υιοθετούνταν από γενιά σε γενιά. Έτσι λοιπόν η φυτοθεραπεία στον σύγχρονο κόσμο εξελίχθηκε σε Ιατρική φαρμακευτική μέθοδο όπου πολλά φάρμακα παρασκευάζονται αποκλειστικά από φυτά.

Γεγονός αποτελεί ότι σχεδόν το 80% των δραστικών συστατικών των συμβατικών φαρμάκων , όπως η ασπιρίνη, η μορφίνη και κινίνη, έχουν τις ρίζες τους στην επιστήμη της φυτοθεραπείας! Αποτελεί μια φυσική και ολοκληρωμένη θεραπεία, σε αντίθεση με τη θεραπεία της κλασσικής Ιατρικής όπου χρησιμοποιούνται συνθετικά φάρμακα, με μοναδικό όπλο μια συγκεκριμένη χημική ουσία και όχι ένα συνδυασμό δραστικών ουσιών που λειτουργούν συνεργικά στο θεραπευτικό αποτέλεσμα.  Αυτή η συνέργεια έχει σαν συνέπεια η αρμονική της συνύπαρξη μιας θεραπευτικής ουσίας μαζί με τις υπόλοιπες, να μην υπάρχουν  παρενέργειες όταν χορηγούμε φυσικό σκεύασμα. Οι συνήθεις φαρμακοτεχνικές μορφές είναι: Βάμματα, εγχύματα, εκχυλίσματα, αφεψήματα, σιρόπια, κάψουλες, σκόνες, κρέμες ή αλοιφές, κομπρέσες, καταπλάσματα.